لنزهای تماسی به زودی خواهند توانست چیزی بیش از جایگزین عینک باشند. پژوهشگران لنزی ساختهاند که امکان بزرگنمایی را فراهم میکند. اشپیگل آنلاین گزارش داد، در نخستین گام قرار است این فناوری لنز تماسی به گونهای خاص از کسانی مشکل دید دارند کمک کند، دور را راحت ببینند. پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سان دیهگو و دبیرستان فنی حرفهای ایالتی لوزان یک لنز تلسکوپی نازک تولید کردهاند. این لنز قابلیت تغییر بین دید عادی و بزرگکننده اشیا را دارد. پژوهشگران امیدوارند بیماران دچار دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) یا تباهی لکه زرد را قادر سازند اثرات ناشی از این بیماری را کاهش داده و توانایی بیناییشان را بازیابند.
ابزارهای کمکی کنونی، بزرگ، غیرقابل حمل و اغلب مانعی برای این دسته از بیماران است. به همین خاطر، لنزهای تماسی با امکان خاموش کردن کارکرد بزرگنمایی راه حلی جذاب است، حتی اگر موقت باشد.
اریک ترمبلی، از دبیرستان فنی حرفهای ایالتی لوزان گفت: در آینده امیدواریم این مشکل را در خود چشم و با درمانهای موثر یا پروتزهای قابل نصب در شبکیه حل کنیم. تاکنون آنچه توانستهایم تولید کنیم، لنزهای تماسی AMD است که کمتر دست و پاگیر هستند. کارکرد این سیستم لنز که اختراع جوزف فورد، فیزیکدان است، اصولا مبتنی بر تلسکوپی است که از سطوح متعدد بدون انعکاس تشکیل شده است. این لنز حدود یک میلیمتر قطر دارد. این تلسکوپ کوچک که به شکل حلقهای است صحنه مقابل را حدود 2.8 برابر بزرگ میکند.
پژوهشگران این لنز را روی مدل الکترونیکی چشم آزمایش کردهاند، چون هنوز قابلیت استفاده از این لنز روی چشم یک مشکل است. در حال حاضر جنس این لنز از پلیمتیل متاکریلات (PMMA) است که آکریل - یا پلکسیگلاس هم نامیده میشود. این جنس از نظر بهداشتی مضر شناخته شده و فقط میتوان مدت کوتاهی از آن استفاده کرد.
من یه پست جدید باحال گذاشتم بیای خوشحال می شم :)