اِتیوپی با نام رسمی جمهوری دموکراتیک فدرال اتیوپی، کشوری محصور در خشکی است در شاخ آفریقا قرار گرفتهاست. این کشور با ۸۲/۵ میلیون نفر جمعیت دومین کشور پرجمعیت و با ۱/۱۰۰ هزار کیلومتر مربع دهمین کشور بزرگ آفریقا است. پایتخت آن آدیس آبابا است. اتیوپی از شمال با اریتره، از غرب با سودان از شرق و جنوب شرقی با سومالی، جیبوتی در شرق و کنیا در جنوب همسایه است.
پرچم کشور اتیوپی نماد اتیوپی
این کشور سابقه هزاران ساله دارد. یونانیان از همان زمان باستان آن را اتیوپی مینامیدند و در نزد مسلمانان حبشه نام داشت. نام اتیوپی از واژه یونانی Αἰθίοψ (آیثیوپس) به معنای «چهرهسوخته» گرفته شدهاست.
در سده یکم پس از میلاد، پادشاهی آکسوم توانست منطقه را یکپارچه کند و این پادشاهی به عنوان نیای اتیوپی سدههای میانه و اتیوپی امروزی شناخته میشود. مانی، رهبر دینی ایرانی، آکسوم را همراه با ایران، رم و چین به عنوان یکی از چهار قدرت بزرگ زمان خود برشمردهاست.
در حدود سال ۱۹۳۶.م ایتالیا اتیوپی را اشغال کرد تا در سال ۱۹۴۱.م ایتالیا پس از شکست در جنگ جهانی دوم اتیوپی و سایر کشورهای آفریقای شرقی را تخلیه کرد...
مردم
مردم اتیوپی عمدتا از نژاد دورگه سامی و سیاه هستند و به زبانهای متعددی مانند زبانهای امهاری, سودو, اینور, چها, تیگره, سیلته و هراری تکلم میکنند.عربی نیز در این کشور رایج است.بیش از شصت درصد از مردم اتیوپی مسیحی میباشند.
اتیوپی چهل و هشت زبان بومی دارد و رایجترین زبان خارجی در میان تحصیلکردگان این کشور زبان انگلیسی است. انگلیسی در دبیرستانها تدریس میشود و امهاری پیش از این زبان اصلی تدریس در دبستانها بود اما از سالها پیش زبانهای محلی همچون اورومیفا و تیگرینیا این نقش را برعهده گرفتهاند. اتیوپی، خط ویژه خود را دارد که گعز نامیده میشود.
اقتصاد
تولید ناخالص داخلی این کشور ۵۵٫۰۷ میلیارد دلار است. اتیوپی ۲۷٫۲۷ میلیون نفر نیروی کار دارد که ۸۰ درصد آنها در بخش کشاورزی مشغول به کارند.
۳۸٫۷ درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند و نرخ تورم در آن ۱۵٫۹ درصد است.
صادرات
مهمترین کالای صادراتی این کشور قهوه است و دیگر فراوردههای آن عبارتند از:
میوه
سبزیجات
دانههای روغنی
چرم و پوست و حیوانات زنده
این صادرات به مقاصد زیر است: آلمان (۱۲٫۸ درصد)، چین (۱۰٫۶ درصد)، ژاپن (۷٫۵ درصد)، آمریکا (۶٫۸ درصد)، عربستان سعودی (۵٫۹ درصد)، جیبوتی (۵٫۸ درصد)، ایتالیا (۵ درصد)
واردات
کالاهای وارداتی به این کشور عبارتند از:
مواد غذایی
حیوانات زنده
نفت و محصولات آن
مواد شیمیایی، ماشینآلات
وسایل نقلیه موتوری
غله
منسوجات
این اقلام از کشورهای، عربستان سعودی (۱۸ درصد)، چین (۱۱٫۳ درصد)، هند (۸٫۱ درصد)، ایتالیا (۵٫۱ دصد)، آلمان (۴٫۱ درصد) وارد میشود.
♥ ♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
♥ ♥
♥
♥ ♥
آپم