سیک (Sikh) به معنی شاگرد، از ادیان برخاسته از شبهقاره هند است.مذهب سیک، محصول اختلافات مذهبی سده ۱۵ میلادی است و مدعی است که چکیده نخستین آموزههای گورو نانک (پیامبر سیکها زاده ۱۴۶۹م.) است. او کوشید یک دین تلفیقی از اسلام و هندوگرایی به وجود آورد. نانک بر اصول مشترک این دو مذهب تأکید کرد و از موارد جدایی و اختلاف بهویژه در آیینها و نیایشها دوری نمود.
مرکز سیک ایالت پنجاب است، پرستشگاههای سیکها از دیدگاه معماری به سبک معماری اسلامی ساخته شدهاست. نیایشگاه زرین مقدسترین پرستشگاه سیکهاست که در «آمریتسار» واقع است.پنجمین رهبر سیکها که گورو ارجن خوانده میشود، معبدی از طلا در شهر امریتسار هندوستان بنا کرد و کتابی به نام گرانت صاحب (GranthSahib) را گردآوری کرد که مهمترین کتاب مقدس آئین سیک است...
عبادت
گورو نانک تعلیم می داد که تنها معبدی که مهم است، درون ما است.سیکها هم در خانه و هم با یکدیگر به عبادت میپردازند و سرودهایی از کتاب مقدس میخوانند. نقطه تمرکز عبادت آیین سیک واژه «نام» است، اسمی الهی که درون همه وجود دارد. معابد سیک دارای غذاخوری هستند و سیکها، غذایشان را با هر کسی که داخل شود، تقسیم می کنند.